Personlige festsange til enhver begivenhed

 

Traditionen med festsange

Der findes ingen god fest uden musik og sang, og til enhver god festlig begivenhed hører derfor også festsange. Det er nemt at sætte et af de kendte hits på anlægget, men med personlige skræddersyede festsange løfter man ikke kun begivenheden med et originalt pust, man fanger også folk på en helt anden måde. Det giver en stemning, som er meget mere virkelighedsnær for den enkelte begivenhed og det viser modtagerne, at de betyder noget særligt for afsenderne af sangen. Det er altid noget specielt med sange som omhandler konfirmanden, bruden eller fødselaren – noget folk kan lide at synge med på. Og husk en festsang skaber glæde hele livet igennem.

Festsange til barnedåb

Der findes vel næppe noget smukkere end fejringen af et nyt liv. Med barnedåb fejres dåben af både familiemedlemmer, venner og bekendte. Det er i sig selv et synonym for en festdag. Få skrevet en dejlig vise til den store dag med hyggelige og børnevenlige rim. Med gode melodier som alt fra ”Mariehønen Evigglad” til ”Tørresnoren”, skriver jeg helt personlige festsange til den store dag, lige som I må ønske det. Det er også muligt at bestille en færdig konfirmationssang, hvis du har svært ved at finde på stikord til og om den lille ny - se sangen til piger her og sangen til drenge her.

Festsange til børnefødselsdagen

Til børnefødselsdage er der altid gang i den, og stemningen er glad og farverig. Er du forælder, er det altid et sjovt indslag med en festsang for alle børnene, især fødselaren. Om det er fødselsdagen med prinsessetemaet eller den store drenge fodboldfest, er mulighederne mange. Her kan jeg som sangskriver forfatte en glad sang, ud fra dine stikord, som alle store som små kan være med på. Så gør børnefødselsdagen ekstra stemningsfuld med en eller flere festsange, som passer lige ind til hvert et tema.

Festsange til konfirmationen
En konfirmation er i traditionel forstand indgangen ind til de voksnes rækker, og det skal markeres.
Står du med en konfirmation foran dig, kan der være mange ting og traditioner at holde styr på. Om du er forældreparret, som skal holde begivenheden, den kære moster eller onkel med de sjove indslag eller konfirmandens bedste ven/veninde, så er en festsang altid en sikker vinder. En sjov måde her er at krydre dagen med en personlig sang, som fortæller lidt om konfirmandens barndom, og om hvad fremtiden bringer. Her findes der rigtig gode og sjove muligheder, som kun vil gøre dagen endnu mere bemærkelsesværdig! Se eksempel på festsang til konfirmationen lige her.

Festsange til brylluppet
En af de største begivenheder i livet – hvis ikke den største – er indgåelse af et ægteskab, det store romantiske bryllup. Her er det en traditionel del af dagen, at man ser flere festsange, som gæsterne kommer med. Om du er fra den ene eller anden del af familien eller en af vennerne, kan der være en stor planlægning ved et bryllup. Her kan jeg hjælpe, da jeg som sangskriver og taleskriver, kan stå for at give dit indslag et festligt twist f.eks med en festsang, eller en tale som bringer masser følelser såsom glæde og kærlighed.

Om det er et vinter- eller sommerbryllup eller det finder sted i udlandet, så sørger jeg for, at en festsang til brylluppet passer lige ind i den store dag.

Festsange til jubilæum m.m.
Har du en kollega eller en ansat, som står og skal fejre et jubilæum på arbejdspladsen? Eller skal der fejres et sølvbryllup eller guldbryllup i familien? Så er det begivenheder som i sig selv fortjener en anerkendelse – og hvilken bedre og sjov måde at gøre det på end med en finurlig festsang, som omhandler tiden fra start til nu. Her vil jeg udfra dine stikord kreere en sang på en velkendt melodi, som passer lige ind i den stemning, der skal være.

Mange festsange, mange melodier
Jeg skriver festsange der er nemme at synge og det betyder derfor også, at udvalget af melodier er stort og traditionelt. Jeg skriver typisk på melodier med 10-14 eller 7-8 vers af 4-8 linjer. Melodier der alle har en rigtig god rytme, som kan passe ind i hvilken som helst sammenhæng og ikke mindst synges af alle. Om det er barnedåb eller konfirmation, så er der et udvalg af melodier, som alle kan være med på. Og hver sang kan desuden få sit helt eget design til dagens anledning. Se de forskellige designs lige her.

Sjove festsange
Jo sjovere, jo bedre. Sådan er det ofte generelt i livet. Men især i festsange er humor ofte en nødvendighed til at nå ud med budskabet til hver en begivenhed. En lille kæk undertone i en sød vise, giver altid en ekstra festlig stemning til festen. Så når stikordene skal skrives, så tænk på at en sang, gerne må være et indslag, som er både sjovt og underholdende, i både tekst og melodi, men naturligvis med en kærlig undertone.

Du bestemmer temaet i din helt egen festsang
Alt i alt er der utrolig mange muligheder, og det er i princippet kun dig selv, som sætter grænserne. Du kan med dine helt egne stikord bestemme, hvad din sang skal handle om, og så skriver jeg en god festsang lige til din lejlighed. Om det er festsange til dåb eller bryllupper, så ligger der mange traditionelle melodier klar til at blive til lige din personlige festsang.

Bestil din festsang allerede i dag, den perfekte gave til dagen I aldrig glemmer!

Læs artikel om sangskriver Berit Sundberg her